Sloep kopen – welk model voor het meeste vaarplezier?

Wilt u een sloep kopen en weet u niet goed waar te beginnen met alle keuze die er tegenwoordig is? Unique Boat Design begrijpt de uitdagingen van een nieuwe sloep uitkiezen en kan u van advies voorzien. In dit artikel leest u welke modellen geleverd kunnen worden, welke aanschafmogelijkheden er zijn en wat er allemaal bij een sloep hebben komt kijken.

Bij Unique Boat Design kunt u kiezen uit een aanbod sloepen en boten van de merken:

De diverse modellen verschillen in technische kwaliteiten, formaat, kleur en uitstraling. Sommige boten hebben een decoratieve kabelaring langs de rand, anderen weer luxe kussens of een ergonomisch stuur. Hoe een nieuwe sloep kiezen? Dat kan eigenlijk het beste door een proefvaart. Tijdens zo’n vaart ervaart u hoe het is om de boot over het water te bewegen. Wilt u langzamer of sneller? Meer luxe of is basic prima? Gaat u altijd alleen varen of neemt u regelmatig familie of vrienden mee?

Door al deze wensen en eisen op een rijtje te zetten en te kijken naar de kenmerken van iedere sloep, filtert u er de ideale boot uit.

Sloep kopen unique boat design
neem contact op >>

Sloep kopen – de aanschaf

Zodra u weet welk model er boven aan uw wishlist staat, is een sloep kopen een koud kunstje. Althans, wanneer u voldoende financiële middelen hebt. Vroeger was het inderdaad zo dat alleen de allerrijksten zich het genot van een eigen sloep konden veroorloven. Tegenwoordig is dat gelukkig anders. U kunt namelijk een sloep aankopen door in zee te gaan met een kredietverstrekker waarmee Unique Boat Design een partnerschap zijn aangegaan. Maar ook leasen behoort tot de mogelijkheden.

Een sloep leasen werkt niet anders dan een auto leasen: U leaset voor een bepaalde termijn het door u gekozen model (met eventueel aanvullende opties) en tekent het leasecontract. Hierin staat het maandelijkse leasebedrag en de leasevoorwaarden. Leasen biedt in deze zin meer voordelen dan kopen, omdat u bij een defecte sloep een vervangend vaarmiddel krijgt. Als uw sloep langer ter reparatie in het dok ligt, is het vaarseizoen dus niet verloren. Die garantie, maar ook het betaalbare maandbedrag, doen velen besluiten om tot een sloep leasen over te gaan.

Leasen maakt een sloep varen betaalbaar voor een grotere doelgroep. Waarom dan toch kopen? Bij een aangekochte boot bent en blijft u eigenaar. Er zijn geen kleine lettertjes in de voorwaarden en u kunt tijdens de periode dat u de boot bezit eigen accessoires en opties toevoegen. Al deze elementen verhogen het comfort en voegen meerwaarde voor u toe. Een boot via lease blijft in principe eigendom van de leasemaatschappij. Bij het kopen van een sloep heeft u twee mogelijkheden: een nieuwe sloep kopen of een occasion sloep op de kop tikken.

Een occasion kan sneller beschikbaar zijn dan een nieuwe sloep en dat geldt voornamelijk als u opties wilt toevoegen die niet standaard in het pakket van de nieuwe sloep zitten. De occasion is compleet van de huidige eigenaar over te nemen, met alle keuzen die hij vanaf de aanschaf heeft gemaakt. Met een occasion kunt u dus sneller op pad en met een nieuwe sloep is de kans groter dat er een langere leverperiode is. Unique Boating Design staat constant in contact met de bootleverancier om levertijden van bestelde sloepen met u te kunnen communiceren.

Het inruilen van uw huidige boot kan bij de aanschaf van een nieuwe verschil uitmaken. U weet namelijk wat u bij deze sloep miste en weet beter wat u van uw volgende sloep verwacht. Ook financieel kan het handig zijn om uw boot als occasion via ons platform aan te bieden. Unique Boat Design brengt vraag en aanbod bij elkaar en kan beide partijen adviseren over kenmerken en toepassingen. Vraag naar onze seizoensaanbiedingen en kortingen! (Korting op onderhoud is bijvoorbeeld mogelijk wanneer u bij ons winterstalling reserveert.)

Sloep te koop? Safety first!

Bij elk vervoermiddel staat veiligheid voorop. Hoeveel plezier u ook tijdens de vaart heeft, bij paniek of ongelukken dient een sloep minstens voorzien te zijn van bepaalde veiligheidsvoorzieningen zoals een dodemansknop, reddingsvesten voor alle opvarenden, een brandblusser en een EHBO-kit.

Andere onderdelen die de veiligheid ook ten goede komen, zijn: het materiaal van het dek tegen uitglijden, verlichting aan boord, de railing, een claxon, een extra accu en een navigatiesysteem.

Sloten zijn beter als ze van een keurmerk zijn voorzien en met een afdekzeil kunt u voorkomen dat de binnenkant aangetast wordt door weersinvloeden.

Aan de buitenzijde van de sloep is een zwemtrap handig en voor het zelf vervoeren van een sloep dient een geschikte trailer gekozen te worden. Een trailer die te groot of te klein is kan voor gevaarlijke situaties zorgen.

Kussens die voor extra comfort zorgen, een koelkast en een zonnedek of zwemplateau zijn allemaal extra’s die niet per definitie iets met de veiligheid te maken hebben. Ze bevorderen echter wel het gevoel van luxe en comfort aan boord.

Sloep kopen – onderhoud en stalling

Gaat u eindelijk uw droom sloep kopen? Dan stelt u zich hopelijk ook de vraag waar die buiten het vaarseizoen gestald gaat worden. Unique Boat Design ’s Gravenzande lost het probleem van winterstalling voor u op. Ons team kan zelfs de sloep op uw aangegeven locatie ophalen en hem ook weer terugbrengen aan het begin van het nieuwe seizoen.

Het voordeel van kiezen voor onze winterstalling is dat wij gedurende de periode dat uw sloep bij ons gestald wordt onderhoud en reparaties kunnen verzorgen. Deze unieke combinatie van services houdt in dat uw sloep veilig is en tegelijkertijd kan polyester gerepareerd worden of kunnen motoronderdelen vervangen worden. Ook leidingen en elektrische kabels kunnen gecontroleerd worden. Dat is wel zo veilig!

Prijzen van onderhoud en reparatie zijn afhankelijk van wat er precies aan uw sloep moet gebeuren en hoeveel tijd de werkplaats hiervoor nodig heeft. Mocht er een keuze zijn – repareren of vervangen – dan wordt dit altijd met u overlegd. U weet dan welke voor- en nadelen er zijn en wat de kosten van elke keuze is.

Sloep kopen aanbod sloepen

neem contact op >>

Sloep of winterstalling reserveren

Een occasion sloep koopt u meestal in de huidige staat en u kunt alleen aanpassingen doen die na de aanschaf nog kunnen plaatsvinden. Neem contact met ons op om een occasion die u bevalt te reserveren.

Bij een nieuwe sloep kunt u nog wensen hebben die in de fabriek meegenomen kunnen worden. Maak een afspraak en kom naar onze showroom om deze wensen met ons te bespreken.

Voor het reserveren van winterstalling van uw sloep vult u het winterstallingsformulier in. Op dit formulier vult u de kenmerken van de boot en uw persoonlijke gegevens in. Daarnaast kunt u aangeven welk onderhoud u wilt laten uitvoeren tijdens de stallingsperiode. (Standaardkosten voor onderhoud staan weergegeven.)

Vragen over sloepen te koop, garanties op motoren, accessoires, onderhoud of stalling van uw sloep? Bel ons op 0174 – 28 97 33 of stuur een e-mail naar info@uniqueboatdesign.nl.

Neem contact op

Deze website maakt gebruik van cookies

Wij gebruiken cookies om uw ervaring te verbeteren. Lees meer.

Sluiten