Tender sloep varen voor ultiem plezier op het water

Of u nu de term tender sloep, sloep tender of tendersloep (als een woord in plaats van twee losse woorden) gebruikt, we hebben het in veel gevallen over hetzelfde. Toch is deze term niet van alle tijden. Een tender is van oorsprong namelijk een bijboot die bij een groter schip hoort. Deze bijboot vervoerde bemanning, passagiers of goederen tussen de wal en het schip. De uitstraling van de tender wordt bepaald door de slanke vorm en het betreft vanwege zijn functie een snelvarende boot.

De sloep daarentegen is veel langzamer van snelheid dan de tender. De sloep kan gekarakteriseerd worden als een pleziervaartuig met een open bovenzijde en fraaie kabelaring. De tender sloep is een trend die bij het publiek zeer in trek is en sloepenbouwers en -verkopers gaan graag in deze trend mee. Ook met een tendersloep het water opgaan en de vrijheid die daarbij hoort ervaren? Ontdek de nieuwe en gebruikte tender sloepen in het assortiment van Unique Boat Design.

Tender sloep aanbod unique boat design
neem contact op >>

Tender sloep met meer traditioneel uiterlijk

Bij de merken Corsiva en 4 Family kunt u voor een tender sloep gaan die meer het authentieke karakter van de sloep benadert. De sloepen zijn er in de kleuren zwart en wit, met grijze of bruine kabelaring en in verschillende lengten. Let u bij de aanschaf van een tender sloep op wat standaard tot de uitrusting van de sloep behoort en welke opties er nog meer mogelijk zijn. Een en ander hangt af van hoe u de sloep gaat gebruiken, welk type opvarenden er zijn en welke leeftijd ze hebben.

Zoals de naam van het merk al doet vermoeden, zijn de tender sloepen van 4 Family namelijk geschikt voor het hele gezin. De lengte van de boot maakt hem ideaal voor een klein of groter gezin, maar vooral de diepe kuip onderscheidt dit merk van de rest. Dagje varen met kleine kinderen of ouders die al op leeftijd zijn? Dat is met de sloepen van 4 Family geen enkel probleem.

Tender sloep met modern design

Hoewel Corsiva bekend staat om zijn klassieke sloepen, heeft de fabrikant ook moderne tenders in zijn gamma. Een ander merk dat flink aan de weg timmert als het om fris en vernieuwd design gaat, is TendR. Wanneer u onze showroom bezoekt zult u direct het significante verschil in ontwerp zien. De TendR biedt dezelfde functionaliteiten als vele andere merken met een tender sloep in het assortiment, maar blinkt uit in zijn strakke lijnen en slimme inrichting.  

Voor de sportieve tenderliefhebber is het overigens nog goed te weten dat veel standaardmotoren te vervangen zijn door een sterkere motor. En wilt u een tender die echt nergens anders op het water te vinden is? Dan gaat u voor maatwerk en kiest u voor andere kleuren kussens of een romp in een andere RAL-kleur.

Mogelijke opties bij de tender sloep

Bij opties bij de tendersloep kunt u denken aan: een vaste of uitschuifbare zwemtrap, een zwemplatform, een cabrioletkap (eventueel afritsbaar), een zonnedek, een vlaggenstok met vlag, een tafel en kussens. Bij de opties bij een nog te plaatsen bestelling is er vaak ook meer keuze in materialen bij de uitvoering door de botenbouwer, zoals bijvoorbeeld andere verlichting (led) en teak of rvs als luxe afwerking.

Tender sloep unique boat design
neem contact op >>

Tender sloep kopen of leasen? Andere vragen?

Vragen over modellen, opties, kleuren, materialen of afmetingen? Weten wat er allemaal tot de standaarduitrusting van een bepaalde tender sloep behoort? Neem contact met ons op en wij vertellen het u graag. Ook bent u van harte welkom in onze showroom om de diverse boten met eigen ogen te zien. Het materiaal voelen geeft toch een andere ervaring dan dezelfde boot op een website bekijken.  

Daarnaast werkt Unique Boat Design eraan mee om de dromen van meer mensen om een eigen boot te kunnen varen waar te maken. Dit kan door uw boot te leasen via WatersportDreams Concept. U ziet naast de aanschafprijs van elke sloep of tender (zonder eventuele opties) ook het vanaf-bedrag dat u voor private lease maandelijks zou betalen. Zo kunt u snel zien of die tender sloep stiekem tóch binnen uw budget past!

Neem contact op

Deze website maakt gebruik van cookies

Wij gebruiken cookies om uw ervaring te verbeteren. Lees meer.

Sluiten